انواع تبلیغات و راهنمای انتخاب تبلیغ مناسب برای کسب و کار شما

انواع تبلیغات به 2 دسته آفلاین و آنلاین تقسیم بندی میشود که آژانس تبلیغاتی آراد در زمینه تبلیغات آفلاین به عنوان بزرگترین صاحب رسانه کشور در حال فعالیت است. چنانچه قصد اجاره بیلبورد تبلیغاتی را دارید میتوانید بدون پرداخت هیچ گونه وجه ای از خدمات تبلیغات محیطی استفاده نمایید.

  • تبلیغات آفلاین: تبلیغاتی که در تمام رسانه های آفلاین مانند بیلبورد، تلویزیون و روزنامه‌ها منتشر می‌شود.
  • تبلیغات آنلاین: تمام تبلیغاتی که در سطح اینترنت منتشر می‌شوند و می‌توانند از طریق سایت‌، وبلاگ و شبکه‌های اجتماعی به مخاطب برسند.

معنای کلمه تبلیغ را که جست‌و‌جو کنیم با عبارت‌هایی مثل رساندن پیام یا خبر یا موضوعی را به اطلاع عموم رساندن مواجه می‌شویم. این یعنی در یک تبلیغ باید به این چند وجه توجه کنیم تا در نهایت به یک نمونه خوب برسیم:

  1. رسانه
  2. موضوع و محتوا
  3. مخاطبان

در طرف دیگر ماجرا ما همیشه معادل آگهی را برای کلمه تبلیغ به کار می‌بریم. این کلمه هم اشاره می‌کند به این که یک تبلیغ باید درباره چیزی، کاری، کسی، جایی یا رویدادی، آگاهی‌رسانی کند. به همین دلیل می‌شود گفت موثرترین نوع تبلیغات آن‌هایی هستند که نیازهای مخاطب را رفع کنند، برای او خلق ارزش کنند و او را قانع کنند که باید کالا یا خدماتی را بخرد یا به آن توجه نشان دهد.

از میان انواع تبلیغات مناسب ترین گزینه تبلیغاتی برای کسب و کار شما بستگی به مخاطبان مورد نظر شما دارد و اینکه مقرون به صرفه ترین راه برای دستیابی به تعداد بیشتری از آنها تا چه حد ممکن است.

انواع مختلف تبلیغات

تبلیغات به شکل بسیار پیچیده ای از ارتباطات تبدیل شده است، به معنای واقعی کلمه هزاران روش مختلف برای کسب و کار برای ارسال پیام به مصرف کننده وجود دارد. تبلیغ کنندگان امروزه مجموعه وسیعی از انواع تبلیغات را در اختیار دارند.

چگونگی انتخاب یکی از انواع تبلیغات برای کسب وکار

خب حالا سوال این است که هر کسب و کاری برای موفقیت در تبلیغات باید کدام راه را انتخاب کند؟ در همین نقطه است که شناخت انواع تبلیغات اهمیت پیدا می‌کند. یادمان باشد در شرایطی هستیم که عموم مردم فهمیده‌اند در عصر تبلیغات زندگی می‌کنند و به همین دلیل نمی‌توان به راحتی آن‌ها را متقاعد کرد. برای شناسایی کاربردی انواع تبلیغات، ابتدا باید این سه سوال را از خودتان بپرسید:

  1. تبلیغ تان قرار است در کدام حوزه مطرح شود: آیا هدف تبلیغ معرفی کسب و کار است یا بازاریابی؟
  2. رسانه شما برای ابلاغ پیام تان چیست؛ تلویزیون، بیلبوردها یا اینترنت؟
  3. انواع مختلف مخاطبان در تبلیغات چه کسانی هستند؟ باور، نگرش‌، سبک زندگی و نوع استفاده آن‌ها از رسانه‌ها و پایگاه اقتصادی‌شان چیست؟

انواع تبلیغات بر اساس نوع بازاریابی و نحوه تعامل با مخاطب

  • تبلیغ برای بازاریابی مستقیم: ارتباط مستقیم فروشنده با مشتری از طریق نامه نگاری، پیام های اینترنتی یا سامانه های پیام رسان موبایلی، این تیپ تبلیغات را می‌سازد. ایمیل مارکتینگ، فروش تلفنی، ارائه کاتالوگ یا بروشور یا حتی برخی از کمپین‌ها هم جزو این دسته هستند.

تبلیغ برای بازاریابی غیر مستقیم: تبلیغات محیطی و پخش آگهی در روزنامه ها، شبکه‌های تلویزیونی و حتی برخی از کمپین ها در شبکه های اجتماعی جزو این دسته‌اند.

از انواع تبلیغات که داریم اگر می دانید که بازار هدف شما مجله خاصی را می خواند، باید در آن نشریه تبلیغ کنید.

انواع تبلیغات مختلف

تبلیغات بر اساس نوع کالا و خدمات یا برند

  • تبلیغات برند: در این نوع تبلیغ، شما نمی‌خواهید لزوما کالای خود را بفروشید، بلکه برای معرفی، جا انداختن، تثبیت، ارزش افزایی و هویت سازی برای نام تجاری یا برند شما است.

تبلیغات برای کالا یا خدمات: شما یا کالایی دارید که نیازی را برآورده می‌کند و یا خدماتی دارید که می‌تواند گره از کار دیگران باز کند. اینجا باید روی این دو مورد مانور بدهید و توضیح درباره برند در حاشیه قرار می‌گیرد.

انواع تبلیغات اینترنتی

تبلیغات مارکتینگ: هدف گیری دوباره بازدیدکنندگان یک سایت در جایی که انتظارش را ندارند، اساس ریمارکتینگ است. یک سایت می‌تواند اطلاعات کاربر را ذخیره کند و بر اساس پردازش آن، تبلیغ خود را در جایی دیگر به او عرضه کند.

بازاریابی موتور جستجو (SEM): گوگل ادز و Bing Ads از مهم‌ترین ابزارهای این کار هستند. گوگل یکی از بهترین بسترها برای تبلیغات شماست، چراکه روزانه میلیون‌ها نفر نیازهایشان را در آن جست و جو می‌کنند و شما بر اساس سرچ کاربران می‌توانید از تبلیغات گوگل استفاده کنید.

تبلیغات نصب اپلیکیشن: برای افزایش نصب، می‌توان در گوگل پلی و اپ استور تبلیغ کرد.

ایمیل مارکتینگ: ایمیل می‌تواند یک مسیر همیشگی برای اطمینان از ارتباط با کاربر باشد، چرا که کاربران اغلب ایمیل های خود را در سایت ثبت می‌کنند.

تبلیغات شبکه های اجتماعی: این تبلیغات توسط پیج‌های پربازدید و اینفلوئنسرهای مطرح در شبکه های اجتماعی انجام می‌شود.

رپورتاژ آگهی: رپورتاژ آگهی، گزارش و توصیفی درباره یک محصول است که معمولا در سایت های خبری و پربازدید ارائه می‌شود.

انواع تبلیغات محیطی:

فضای شهر، یک نمایشگاه عمومی است که می‌شود هر کالا و خدماتی را در آن تبلیغ کرد. از طرفی در سال‌های اخیر انسان شهرنشین، حضور دائمی تبلیغات را جزو جدانشدنی شهر می‌داند. حالا برویم ببینیم که انواع تبلیغات محیطی در شهرهای ما کدام‌ها هستند:

تبلیغات بیلبوردی: بیلبورد ها سلاطین تبلیغات محیطی هستند و تن شهرها، پل‌ها، اطراف میادین، چهارراه‌ها و حتی بزرگراه‌های بین شهری را پوشانده‌اند.

بیلبورد های نمایشی: بیلبورد های نمایشی با جلوه‌های نوری، ایجاد تصاویر سه بعدی و صد البته صفحه‌نمایش‌های غول‌پیکر دیجیتالی، اغواگران عرصه تبلیغات محیطی هستند.

پوستر های دیواری: هر جا که یک فضای باز، جمعیت انبوه و چشم‌هایی برای زل‌زدن بر یک سطح بزرگ باشد، پوسترهای دیواری پیدایشان می‌شود. این‌ها مهمانان دیوارهای مراکز تجاری و ساختمان‌های بلند هستند.

تبلیغات ترانزیت: بدنه مترو، اتوبوس، تاکسی و دیگر وسایل نقلیه شهری همیشه مکان خوبی برای آگهی بوده است چون این وسایل در تمام سطح شهر می‌چرخند.

مبلمان شهری: هر وسیله، شی، دستگاه‌، نماد و بنایی که در فضای شهری باشد و استفاده عمومی داشته باشد، می‌تواند به‌عنوان مبلمان شهری به یک رسانه تبلیغاتی تبدیل شود.

انواع تبلیغات تلویزیونی:

  • تیزر تبلیغاتی: یک کلیپ ویدیویی که ویژگی‌ها و مزایای محصول یا خدمات را ارائه می‌دهد.

حک آرم: حتما موقع تماشای فوتبال یا سریال‌های تلویزیون، لوگوهایی متعلق به انواع شرکت را دیده‌اید که در گوشه تصویر سروکله‌شان پیدا می‌شود. این کار همان حک آرم است.

آگهی دعوت به تماشا: این پیام‌ها معمولا قبل از مسابقات فوتبال یا بین دو نیمه یا قبل از شروع برنامه‌های پرطرفدار ظاهر می‌شوند. محتوای آن‌ها هم به‌صورت متنی، تصویری و یا همراه با صدای یک گوینده است که شما را به دیدن ادامه مسابقه یا برنامه دعوت می‌کند.

زیرنویس: با این یکی حسابی آشنا هستید و در سال‌های اخیر هم حضورش در تلویزیون دائمی شده است. معمولا به صورت معرفی متنی محصول همراه با تصاویر گرافیکی ارائه می‌شود.

انواع تبلیغات در کسب و کار:

با توجه به نوع کسب و کار، تبلیغات می‌تواند یا آنلاین باشد یا آفلاین. بعضی از مشاغل به هر دوی این موارد هم نیاز دارند. نوع کسب و کار شما هم مهم است، اگر قرار است برای سایر بیزینس ها، خدمات یا کالا ارائه دهید نوع تبلیغت تان با تبلیغات برای مشتریان متفاوت می‌شود.

در حالت اول باید تمرکزتان روی مزیت‌هایی باشد که شرکت‌ها آن را می‌پسندند و در حالت دوم هم باید روی نیازهای تک‌تک مشتریان تمرکز کنید. باید از خودتان بپرسید که آیا مخاطب هدف در اینترنت راحت‌تر، سریع‌تر و با تداوم بیشتری پیدا می‌شود یا در محیط شهری. در مورد اول باید به سراغ تبلیغات اینترنتی بروید و در مورد دوم باید تبلیغات محیطی را انتخاب کنید. این نکات چند مورد از انواع تبلیغات در کسب‌ و کار را پوشش می‌دهد، هرچند راه شما برای انتخاب گزینه‌های دیگر هم باز است.

انواع تبلیغات در بازاریابی: 

نقش تبلیغات در بازاریابی، مثل نقش هوا برای زنده ماندن انسان است. برای بازاریابی می‌توانید از کاتالوگ، تابلوی تبلیغاتی، نمونه کالا یا خدمات، فیلم و اسلاید نمایشی، آگهی در رسانه های مکتوب، انواع تبلیغات رادیویی و تلویزیونی و شبکه های اجتماعی استفاده کنید. اما قبل از آن باید بدانید که نوع کالا یا خدمات شما چه ویژگی‌هایی دارد، هدف از تبلیغات چیست و جامعه هدف به دنبال چه چیز هستند. این موارد است که استفاده از تبلیغات برای بازاریابی مستقیم یا غیر مستقیم و همینطور تبلیغات برای برند یا کالا و خدمات را تعیین می‌کند.

پس برای جمع‌بندی می‌توان گفت تبلیغات موثر زمانی می‌تواند شکل بگیرد که به‌جای تمرکز روی اغوای مخاطب او را به‌عنوان طرف گفتگو در نظر بگیرد. هیچکس دوست ندارد که در جایگاه یک فرد فریب‌خورده ظاهر شود. پس گفتگو به مخاطب احساس ارزشمند بودن می‌دهد. یک تبلیغ موثر به قدرت انتخاب طرف مقابل احترام می‌گذارد و از او می‌خواهد که به محتوای پیام فکر کند و بعد تصمیم بگیرد. یادمان باشد اثر تبلیغات، جمعی است. پس شما نیاز دارید، ارزش ها و نوع رفتار، تصمیم گیری، نیاز و انتخاب‌های مخاطبان تان را در نظر بگیرید.

هدف از بکارگیری انواع تبلیغات چیست؟

در حالت کلی تبلیغات به یک فرآیند اشاره می‌کند، فرآیندی که در آن یک کالا، برند یا خدمات به‌منظور فروش به مخاطبان یا جلب علاقه و تعامل آن‌ها ارائه می‌شود. در این فرآیند، شناخت مخاطب، نیازها، نحوه تعامل با کالاها و حتی فهم رفتار روزمره‌اش مهم خواهد شد. با در نظر گرفتن همین نکته باید بدانیم که تبلیغ خوب باید در زمان و مکان مناسب ارائه شود، وگرنه ممکن است که ضد خودش عمل کند.

  • روش های تبلیغات اینترنتی کدامند؟

تبلیغات موبایلی، اپلیکیشنی، شبکه های اجتماعی، ویدئویی، بنری و رپورتاژی از مهم‌ترین انواع این روش‌ها هستند. بازاریابی موتور جستجو (SEM)، تبلیغات مارکتینگ و ایمیل مارکتینگ از دیگر روش‌های این نوع تبلیغات.

تبلیغات موثر چه ویژگی‌هایی دارد؟

تاثیر تبلیغات زمانی افزایش می‌یابد که بر اساس نوع کالا یا خدمات، شناسایی دقیق جامعه مخاطبان و همین‌طور انتخاب فضا، زمان یا مکان مناسب، یک آگهی خلاقانه ارائه شود. تبلیغی که بتواند نیاز مخاطبان را برطرف کند و آن‌ها را با هدف تبلیغ وارد یک تعامل کند. هر چند تاثیر پول در تبلیغات بر هیچکس پوشیده نیست؛ اما هر چقدر هم پول خرج کنید و استراتژی مشخصی برای آگهی نداشته باشد، احتمال تاثیرگذاری آن را پایین می‌آورید.

4.7/5 - (4 امتیاز)