تبلیغات در شبکه های اجتماعی یا همان Social Media Advertising

سالهای قبل از به وجود آمدن شبکه های اجتماعی تبلیغات بصورت تراکت، پیامک، اجاره بیلبورد و… بود که اینگونه تبلیغات رونق بیشتری داشتند و قطعا امروزه با پیدایش شبکه های اجتماعی بی شک روشهای تبلیغاتی جدید جایگزین روشهای قدیمی میشود که اساساً در این بازه زمانی شبکه های اجتماعی یکی از مهمترین نوع تبلیغات محسوب میشود که با پیشرفت تکنولوژی و افزایش استفاده از شبکه های اجتماعی جایگاه ویژه ای پیدا کرده است.

با استفاده از روشهای مختلف در تبلیغات اجتماعی میتوان در کوتاهترین زمان ممکن اطلاعاتی که مورد نیاز کاربران است را در اختیارشان قرار داد. و همچنین به دلیل بالا رفتن استفاده از تلفن های همراه برای اتصال به اینترنت، سهولت دسترسی به شبکه های اجتماعی نیز بالا رفته و مخاطبان می توانند حتی در هنگام راه رفتن از اطلاعات قرار داده شده در شبکه های اجتماعی استفاده نمایند.

تبلیغات شبکه های اجتماعی

هدف از تبلیغات در شبکه های اجتماعی

  • امکان دیده شدن توسط طیف گسترده‌ای از مخاطبان
  • امکان هدفگذاری دقیق‌تر مخاطبین با توجه به سلیقه و سبک زندگی آن‌ها
  • تأثیرگذاری زیاد شبکه های اجتماعی بر خرید مشتریان
  • همسویی با اقدامات مربوط به تولید محتوا در شبکه های اجتماعی
  • سهولت دسترسی به مخاطبانی که از دستگاه‌های موبایل استفاده می‌کنند

تبلیغات شبکه‌های اجتماعی نیز یکی از موثرترین روش‌های تبلیغات و فروش محسوب می‌شود. و اینکه هدف تبلیغات رسانه ای این است که کاربران شبکه های مختلف رو تحت تاثیر قرار دهد که بتوان معرفی برند و ارائه خدمات محصول انجام داد.

شبکه های اجتماعی به مردم در حفظ ارتباط با دوستان و خانواده خود کمک می کنند و یک راه آسان برای اطلاع از هر آنچه در دایره ی ارتباطات اجتماعی شما می گذرد، می باشد.

تبلیغات در شبکه های اجتماعی Social Media Advertising

بهترین پلتفرم ها برای تبلیغات شبکه های اجتماعی:

اما قرار نیست ما در تمام این شبکه های اجتماعی تبلیغات انجام دهیم. مثلا اگر مخاطبان هدف شما جوانان هستند، اسنپ چت و اینستاگرام مکان مناسبی برای تبلیغات شماست. و شما باید برحسب مخاطبانی که در نظر دارید باید شبکه های اجتماعی مورد نیازتان را برای تبلیغات انتخاب کنید.

تبلیغات در شبکه های اجتماعی یا همان Social Media Advertising یکی از روش‌های معرفی کسب­و­کارهای مختلف در دنیای دیجیتال امروزی است.

  • تبلیغات در فیسبوک:

گرچه در ایران نسبت به قبل از فیسبوک استقبال کمتری می شود، اما هنوز هم پرطرفدارترین شبکه اجتماعی در دنیاست.
به همین دلیل اگر شما کسب و کار بین المللی دارید. میتوانید از تبلیغات در فیسبوک غافل نشوید. و میتوان یک صفحه بیزینس در فیس بوک بسازید، و با کمک Facebook Ads Manager برای تبلیغات خود هدف‌گذاری کنید.مخاطبان هدف، بودجه تبلیغات، عکس، ویدیو و محتوا خود را انتخاب کنید و شاهد نمایش تبلیغ خود باشید.

  • تبلیغات در اینستاگرام:

اینستاگرام یکی از پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی برای تبلیغ در ایران است. و تبلیغات در اینستاگرام با هزینه کمتر با بازدهی بیشتر انجام داد. کمپین تبلیغاتی، تبلیغ در پست، استوری، تبلیغ با همکاری اینفلوئنسرها، برگزاری مسابقات و… از انواع تبلیغات در اینستاگرام است. رشد تعامل در اینستاگرام نسبت به فیسبوک و توییتر تقریبا 400 برابر بوده است.

  • تبلیغات در لینکدین:

لینکدین یکی از بهترین بسترها برای تبلیغات کسب و کار هاست. و فرصتهای شغلی برای کارجویان و کارمندهای متخصص برای کارفرمایان، فراهم می‌کند.

با ساختن یک پروفایل در لینکدین میتوانید با افراد قدرتمند در صنعت خود ارتباط برقرار کنید که این کار باعث پیشرفت و اوج گرفتن کسب و کار شما شود بدون اینکه یک ریال خرج کنید.
کمپین‌های اسپانسری نیز در لینکدین وجود دارند، که کاربران ایرانی برای استفاده از آن با محدودیت روبرو هستند.

  • تبلیغات در توییتر:

توییتر بستری عالی برای تبلیغ و وایرال شدن در مدت کوتاه برای کسب و کار هاست. از توییتر برای افزایش کلیک وبسایت، آگاهی برند، فالوور، تعامل توییت و نصب اپلیکیشن می‌توانید استفاده کنید.

  • تبلیغات در تلگرام

تبلیغات تلگرام از دیگر انواع تبلیغات موثر و کاربردی در شبکه های اجتماعی است که خود به اشکال مختلفی انجام می شود. تبلیغات بازدیدی، تبلیغات ساعتی، تبلیغات گسترده، تبلیغات در ربات های تلگرامی و تبلیغات کلیکی از جمله مهمترین انواع تبلیغات در اینستاگرام هستند که با اینکه استفاده از تلگرام در کشور ایران دچار محدودیت است، همچنان از پربازده ترین انواع تبلیغات هستند.

در تبلیغات شبکه های اجتماعی چه استراتژی مورد نیاز است:

در این قسمت می خواهیم به استراتژی مهم و تأثیرگذار برای تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی بپردازیم. و حتی اگر برای اولین بار قصد استفاده تبلیغاتی از یک شبکه اجتماعی را داشته باشید، با استفاده از این استراتژی‌ها به هدف خود دست خواهید یافت.

  1. ایجاد یک برنامه جامع:
    چه اندازه بزرگ یا کوچک بودن کسب و کار شما مهم نیست در هر صورت برای برای تبلیغات در شبکه های اجتماعی باید برنامه کاملی برای رسیدن به اهداف مورد نظر خود ترسیم کنید.در مسیر رسیدن به اهداف تبلیغات در شبکه های اجتماعی باید دو دید را در نظر گرفت اولاً دید کلی، دوماً دید جزئی.

دید کلی مسیر شما به سمت اهداف تعیین شده و موانع و چالش‌های احتمالی موجود در آن است. دید جزئی نیز اقدامات کوچکی (مانند انتشار محتوای کاربردی یا تبلیغاتی) هستند که شما را در این مسیر یاری خواهند کرد. در مسیر تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی هر قدم خود را با احتیاط و دقت بردارید.

برای همچنین برنامه هایی باید نکات مهمی از جمله تدوین تقویم محتوایی، تعیین بودجه مورد نظر برای انجام تبلیغات، ایجاد معیارهایی برای سنجش موفقیت آمیز بودن و اثربخشی تبلیغ و همچنین ابزارهایی برای سنجش این معیارها توجه کنید.

  1. بهینه سازی محتوا:

ممکن است پیش از هر نوع تبلیغی به گوشتان خورده باشد که «محتوا پادشاه است». یعنی مهمترین قسمت تبلیغات در هر زمینه کاری محتوا است. در هنگام تولید محتوا برای تبلیغات در شبکه های اجتماعی به محتوای مناسب برای هر کدام از پلتفرم‌ها باید دقت کنید.

برای مثال یک متن برای تبلیغات در اینستاگرام می تواند کارساز باشد ولی ممکن است همان متن در سایر شبکه های اجتماعی کارساز نباشد. بدلیل اینکه مخاطبان هر شبکه مجازی باهم متفاوت است و باید در تبلیغات شبکه های اجتماعی متفاوت بودن مخاطبان را مورد نظر داشته باشیم.

  1. ایجاد یک بازاریابی یکپارچه:

یک مشترک میتواند بصورت همزمان از چند تا شبکه اجتماعی استفاده کنند که این کار هیچ مغایرتی ندارد. اگر بتوانید این کار را به صورت اصولی و صحیحی انجام دهید، مخاطبان بیشتری را نیز به دست خواهید آورد. محتوای مناسب برای هر شبکه اجتماعی ممکن است با سایرین متفاوت باشد. تبلیغات یکپارچه طیف بیشتری از مخاطبان را مورد هدف قرار داده و قادر است تا مشتریان هدف شما را در هر نقطه‌ای از این فضای عظیم مجازی پیدا کند.

  1. هدف قرار دادن مخاطبان صحیح:

یکی دیگر از مهم‌ترین قدم‌های استراتژی تبلیغات در شبکه های اجتماعی تعیین مخاطبان هدف و افرادی است که قصد تأثیرگذاری بر روی آنها را دارید. تعیین مخاطبان هدف باعث خواهد شد تا تلاش‌های شما موثرتر شده و سریع‌تر به سمت اهداف‌تان حرکت کنید. در هنگام تعیین هدف، قطعاً افرادی که قصد دستیابی به آنها را دارید را نیز مشخص کنید. تعیین مخاطبان هدف می‌تواند از جنبه‌های مختلفی همچون سن، میزان تحصیلات، میزان درآمد، جنسیت و عوامل دیگر مورد توجه واقع شود.

از طرف دیگر، تعیین مخاطبان هدف می‌تواند نوع محتوا و همچنین میزان فعالیت شما در شبکه‌های اجتماعی مختلف را نیز مشخص کند. برای مثال تعیین سن مخاطبان هدف شما قادر خواهد بود تا نشان دهد سرمایه‌گذاری بر روی کدام شبکه اجتماعی نتیجه بهتری در پی خواهد داشت. با کمی تحقیق می‌توانید بازه سنی کاربران شبکه‌های اجتماعی مختلف را به دست آورید.

  1. کنترل کیفیت

آخرین و مهم‌ترین استراتژی که کنترل کیفیت محتوای تبلیغاتی است. شاید شما برنامه جامع و کاملی برای تبلیغات خود تدوین کرده باشید؛ اما تا زمانی که محتوای تبلیغاتی شما به اندازه کافی مفید و با کیفیت نباشد، نتیجه دلخواه‌تان کسب نخواهد شد. عوامل مختلفی از جمله محتوای تصویری، متنی، وقت‌شناسی در ارسال، لحن برند و غیره می‌توانند در تعیین کیفیت محتوای تبلیغاتی شما دخیل باشند. در نتیجه به عنوان یک بازاریاب، باید هر کدام از این عوامل تعیین کننده را به صورت مجزا مورد بررسی و تحلیل قرار دهید.

برای راحت شدن خیال شما از جانب کیفیت بالای محتوا، ایجاد یک چک لیست از حداقل‌های یک محتوای خوب می‌تواند موثر باشد. برای این کار حداقل‌ معیارهای یک محتوای مناسب را تهیه کرده و پس از تولید هر محتوای تبلیغاتی، از استاندارد بودن آن بر مبنای لیست تهیه شده اطمینان حاصل کنید.

مزایای استفاده از شبکه های اجتماعی:

  1. افزایش آگاهی برند
  2. بهبود وفاداری به برند
  3. بهبود نرخ تبدیل
  4. رتبه بندی بهتر در موتورهای جستجو
  5. دستیابی به مخاطبان هدف
  6. ارتباط جهانی
  7. تبلیغات رایگان
  8. سرعت بالای انتشار خبر
  9. مشتریانی وفادار در فضایی کاملا رایگان و بدون واسطه
  10. تبدیل شدن به یک کسب و کار اجتماعی
  11. ایجاد روابط پایدار با دیگر برند ها و اسپانسر ها
  12. فراگیر شدن و گسترش کسب و کار
  13. کاهش هزینه های تبلیغاتی و بازاریابی
  14. دیده شدن برند
  15. افزایش فروش
  16. افزایش اعتبار برند
  17. افزایش اعتماد مخاطبین به برند
  18. پیدا کردن جایگاه در شبکه های اجتماعی و بازارهای آنلاین

معایب استفاده از شبکه های اجتماعی:

  1. جهل هویت و کلاهبرداری
  2. در معرض خطر قرار گرفتن روابط چهره به چهره
  3. اتلاف کننده زمان
  4. به خطر افتادن حریم شخصی
4.9/5 - (7 امتیاز)