کمپین تبلیغاتی و 3 نکته برای اجرای کارزار (پویش) موفق

کمپین تبلیغاتی نوعی تبلیغات است که نیاز به برنامه ریزی دقیق و ساختار بندی دارد. اگر با نام فارسی آن صحبت کنیم کارزار برای رساندن پیام خاصی طراحی شده و از رسانه‌های مختلف برای رساندن پیام استفاده می‌کند.

در یک کمپین تبلیغاتی تنها لازم است یک برنامه اجرایی مدون داشته باشید و نیازی به نرم افزارهای عجیب و غریب و گران قیمت نیست. کمپین با یک تبلیغ در یک برهه زمانی خاص و برای هدفی خاص متفاوت است. چرا که رویکرد کمپین تبلیغاتی متفاوت بوده و رویکردی همه جانبه و جامع دارد.

انواع مختلف کمپین (کارزارهای تبلیغاتی)

کمپین‌های تبلیغاتی می‌توانند تنها در بستر آنلاین اجرایی شوند یا به صورت کامل بر بسترهای آفلاین باشند. هر کمپین تبلیغاتی برای معرفی، افزایش فروش یا تغییر نگاه کاربران نسبت به یک محصول یا خدمت طراحی می‌شود و پیش و پس از اجرای آن می‌بایست میزان تأثیرگذاری آن را ارزیابی نمود.

در تعریف کمپین‌های تبلیغاتی، پیش از اجرا، اهدافی که می‌بایست توسط کمپین به دست بیایند، ثبت می‌شود و چیزی حدود ۱۰٪ از درآمد شرکت برای اجرایی شدن کمپین تعیین می‌شود.

  • کمپین مذهبی

عزاداری ایام محرم و حضور مردم در دسته‌های عزاداری را در نظر داشته باشید. در این حرکت، نیاز و هدفی بین شهروندان وجود دارد که با یک کمپین مذهبی محقق می‌شود.

  • کمپین سیاسی

کلید حسن روحانی را به خاطر دارید؟ شب در برنامه تلویزیونی شاهد بودیم که آقای روحانی کلید را بالا بردند. آنجا بود که بسیاری از مردم گفتند …

  • کمپین اجتماعی

در بلایای طبیعی مثل زلزله اخیر کرمانشاه، حرکتی آغاز می‌شود که به کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان منجر می‌شود.

  • کمپین تبلیغاتی
مراحل کمپین تبلیغاتی

ملاک های لازم برای طراحی کمپین

واژه برند که اغلب در رویدادهای تجاری و اقتصادی بکار گرفته می‌شود در لغت به معنای توسعه‌ی نام، آفریدن و رشد دادن شخصیت یک محصول یا خدمات است.

اما اگر به ژرفای این واژه و شجره‌ی تاریخی آن رجوع کنیم می‌بینیم که برندینگ اصولا فرآیندی است که در پی رخنه در ضمیر انسان‌ها است. فرآیندی متشکل از عواطف، احساسات، منطق، رضایت خاطر، کیفیت و مواردی از این دست.

یک کمپین تبلیغاتی باید معیارهای قابل اندازه‌گیری داشته‌باشد تا بتوانید عملکرد آن را بسنجید.

با این وجود هنوز شرکت‌هایی هستند که به صورت سنتی کار می‌کنند. معدود افردی بوده اند که به‌گونه‌ای واقعی فهمیده اند اصلا تبلیغات به این معنا نیست که صرفا یک پوستری طراحی کنید و یک تیزری در تلویزیون پخش کنید و به واسطه آن کالایی و یا شخصی را معرفی کنید.

بنابراین ضرورت ایجاد یک کمپین میتواند دست‌یابی به مشتریان جدید، تبلیغ محصولات موجود و عرضه محصولات جدید باشد یا افزایش آگاهی از برند یا ایجاد احساساتی خاص در مخاطبان و مشتریان‌تان نسبت به برند

کمپین تبلیغاتی campaign

فاکتورهایی که برای طراحی کمپین باید در نظر بگیریم

  1. استمرار و داشتن یک برنامه هفتگی ماهانه و یا فصلی
  2. اهداف خود را به صورت واضح و روشن تعریف کنید (بدانید که چه می خواهید؟ برای چه کسانی می خواهید این کمپین را طراحی کنید؟ و چگونه می خواهید ایران کمپین طراحی شود)؟
  3. بازه زمان مشخصی در نظر داشته باشید.
  4. بودجه بندی کنید.
  5. کانال های ترویج (promotion) خود را مشخص کنید.
  6. در آخر سعی کنید یک کانسپت مناسب با کمپین طراحی کنید و یک معنا و مفهوم خاص را به کمپین خود ببخشید.

برای اینکه از تبلیغات بهترین نتایج حاصل شود، باید از همان ابتدا به‌خوبی سازمان‌دهی شود.

استراتژی کمپین تبلیغاتی

تعریف دقیق جزئیات مخاطب که شامل مواردی همچون: سن، جنسیت، طبقه اجتماعی، وضعیت تأهل، سطح تحصیلات، علاقه‌مندی‌ها، عادات و سرگرمی‌ها. به کمک این جزئیات می‌توانید به‌درستی مخاطب هدف خود را شناسایی کنید.

پس از آنکه به‌روشنی مخاطب هدفتان را تعیین کردید، زمان آن است که آن‌ها را در کمپین تبلیغاتی خود بر اساس محصولات یا خدماتی که عرضه می‌کنید، به گروه‌های مختلفی تقسیم کنید.

شما باید خود را جای مشتریان بالقوه‌تان بگذارید تا ببینید چگونه می‌توانید توجه‌شان را جلب کنید. برای مثال، می‌توانید از خود چنین سوالاتی بپرسید:

  • آیا محصولی که عرضه می‌کنم، برای مشتریان سودمند است؟
  • آیا مشتریان قدرت خرید محصولی با این قیمت را دارند؟

ابزارهای سودمند گوناگونی در اختیار شماست تا پیام کمپین‌تان را به گوش هر گروه از مخاطبان هدفتان برسانید. برخی از این ابزارها شامل :

  1. تلویزیون
  2. رادیو
  3. مطبوعات
  4. تبلیغات محیطی
  5. اینترنت و…
تاثیر کمپین تبلیغاتی

مدت زمان اجرای یک کمپین چقدر است؟ 

تعریف زمان برای اجرای یک کمپین، نسبی است. کمپین تا زمانی که نیاز را پوشش ندهد و به هدف تعیین شده نرسد، باید ادامه داشته باشد. فقط تعداد کمی از کمپین‌هایی که در فضای مجازی ایجاد می‌شوند به این موضوع توجه دارند.

برای مثال هر سال تابستان با گرم شدن هوا، به رسم چندین ساله باید منتظر کمپین‌هایی با نام‌های مختلف باشیم که بعضا با همراهی هنرمندان برای مصرف بهینه آب اجرا می‌شوند و پس از مدتی، دیگر نه اسمی از کمپین مربوطه می‌توان شنید و نه هدفی را می‌توان دید که محقق شده باشد. 

شاید این سوال در ذهنتان ایجاد شود که مثلا آیا این منطقی‌ست که هنرمندان مذکور، کمپین مربوطه را تا سال‌ها ادامه دهند تا مشکل بحران آب حل شود؟ نه قطعا منظور این نیست چراکه همه ما می‌دانیم که مشکل آب با یک کمپین حل نخواهد شد و سال‌ها زمان برای احیا و حفظ آن نیاز است.

منظور این است که تحقق هدف یک کمپین و اعلام پایان آن می‌تواند مثلا اطلاع‌رسانی و آموزش یک میلیون نفر در عرض یک سال باشد، نه حرکتی که به نام کمپین به چند نشست خبری روتین و چند طرح در اینستاگرام خلاصه شود. 

5/5 - (21 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *